Fusion 360 aloittelijalle

Tässä artikkelissa käymme läpi Fusion 360 aloittelijan perustaidot ja opettelemme luomaan yksinkertaisia malleja.

Aloitetaan helpolla esimerkillä kuutio:

-Aloita ensin create-kohdasta ja valitse sieltä "box". Valitse ensimmäisen kulman paikka ja sitten toisen kulman paikka.

-Hyvä. Sitten näet nelikulmion, ja sen keskellä ja sivuilla nuolet. Näistä nuolista vetämällä saat muokattua kuutiosi kokoa ja korkeutta. voit myös syöttää haluamasi koot oikeassa reunassa olevaan box-palkkiin. Kuutiosi on valmis!

-Huom! "modify"-kohdasta pääset aina muokkaamaan esinettäsi valitsemalla sivun, jota haluat muokata.

Reiän tekeminen

-Kokeillaan seuraavaksi tehdä kuutioon reikä. Valitse create-kohdasta "hole" ja valitse sivu, jolle haluat reiän tehtävän.

-Päätä reiän halkaisija ja syvyys. Voit myös päätää reiän kärjen asteluvun oikeasta reunasta.

-Hyvä! Seuraavaksi pyöristetään laatikon kulmia. valitse modify-kohdasta "fillet" ja päätä särmä, jonka haluat pyöristää.

-Koitetaanpa siirtää kuutiota. Valitse modify-kohdasta move/copy ja klikkaa sillä laatikkoa. Voit kännellä ja siirrellä sitä miten vain haluat.

Laatikko

Kokeillaan vielä viimeiseksi tehdä laatikko.

-Aloita uusi työ plus-merkistä oikeasta yläkulmasta.

-Luo laatikko ja valitse modify-kohdasta "shell". valitse sivu ja päätä laatikkosi reunojen paksuus joko syöttämällä luku ta vetämällä nuolesta.

-Voit myös tehdä kannen luomalla ensin kuution ja litistämällä sen, ja laittamalla sen päälle toisen vähän pienemmän litistetyn kuution.

Hyvä! Nyt osaat jo käyttää perusominaisuuksia!

Fusion 360:n käyttö on helppoa. kun vain kokeilet eri asioita ja nappeja, opit kyllä käyttämään sitä. Harjoittelun iloa!