•

Haluatko äänittää ja muokata omaa musiikkiasi, muttet halua ostaa kalliita ohjelmia päästäksesi alkuun?

Tracktion 7 toimii niin Linux-, WIndows- kuin macOS-käyttöjärjestelmällä, ja sisältää kaiken tarpeellisen uuden harrastuksen aloittamiseen.

Tracktion 7 tarjoaa olennaiset työkalut äänittämiseen, editointiin ja efektointiin sekä lopputuloksen hienosäätöön.

Traction oohjelmisto on nyt yhdeksännessä versiossaan, ja he julkaisevat vanhemmat ohjelmistoversiot ilmaiseksi. Näin pääset käyttämään laadukasta musiikintekosoftaa...

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Full Page Screen Capture on Chrome laajennus, jolla pystyt ottamaan kuvankaappauksen koko nettisivulta ilman rumaa yhteen liittämistä.

Laajennus on nopea ja simppeli, pystyt tallentamaan tai kopiomaan kuvan ja lähettämään sen sekunneissa.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Desktop SIdebar on käytännollinen ohjelma, jolla pystyt muokkaamaan WIndowsin näköä ja lisäämään käytännöllisiä pikakuvakkeita kuten sähköposti, sää jne.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Rainlendar on pieni ja tiivis työpöytäkalenteri, joka sisältää mahtavia ominaisuuksia. Se yhdistyy työpöydän taustakuvaan (lukuisia kuoria valittavana) ja antaa vuorovaikutteisen pääsyn valittuihin päivämääriin. Pelkästään klikkaamalla päivämäärää voidaan lisätä tapaaminen tai muistutus.

Rainlendarissa on myös Tehtävät-lista, joka voi olla näkyvillä tai piilotettuna.

Kalenteri korostaa automaattisesti päivät, joissa on tapaamisia. Kuukausien välillä voi vaihtaa helposti näppäimistön pikavalintojen avulla. Lisäksi, Rainlendar voi näyttää olemassa olevat Outlook tapaamiset,...

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

•  SiSoft Sandra on diagnostiikkaohjelmisto Windowsille.

Se kerää laitteisto- ja ohjelmistotietoja käyttöjärjestelmästäsi. Sandra toimii muiden järjestelmäohjelmistojen tavoin. Ohjelman tarkoituksena on kuitenkin mennä pintaa syvemälle ja näyttää mitä järjestelmässä oikeasti tapahtuu.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Speccy on pieni, ilmainen työkalu joka kertoo mitä osia tietokoneesi sisällä on.

Ohjelma osaa kertoa mm. emolevysi valmistajan ja tarkan mallin, näytönohjaimesi valmistajan ja mallin, prosessorisi tiedot, montako muistipaikkaa emolevyltäsi on jo käytössä (ja montako niistä on vapaana) ja kovalevyjesi valmistajat ja mallinumerot ja paljon, paljon muuta.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• NoteTab on teksi/HTML editori, josta on ilmainen ja maksettu versio.

Light versio on ilmainen ilman loppurajaa, mutta siinä ei ole tiettyjä toimintoja, kuten syntax korostus vain HTML, spell checker tai thesaurus.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• PSPad on ilmainen teksti- ja lähde-editori.

Ohjelmistossa on kaikki tarvittavat toiminnot, kuten syntaxin korostus, täysi HEX-editori, unicode supportti, undo-redo jne.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• PDFCreator on avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka avulla mistä tahansa Windows-ohjelmasta käsin voidaan luoda PDF-tiedostoja. PDFCreator asentuu Windowsiin tulostimeksi.

PDFCreator mahdollistaa myös PDF-tulostusasetusten tarkemman säädön.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• OpenOffice on avoimen lähdekoodin toimistopaketti, joka sisältää kaiken tarvittavan ja käyttää samoja tiedostomuotoja kuin Microsoft Office.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• ffdshow on erittäin kevyt videokoodekki, joka toistaa käytännössä kaikki yleisimmät audio- ja videoformaatit.

FFDSHOW on useimmiten ainoa koodekki, joka Windowsiin tarvii asentaa.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Audacity on GPL-lisensoitu ja alustariippumaton ohjelma äänieditointiin.

Audacity on erittäin suosittu etenkin podcastien tekemisessä, johtuen sen laajasta saatavuudesta ja siitä, että se on ilmainen.

Ohjelma on myös helppo käyttää ja sillä pystyy muokkaamaan monia eri ääniraitoja samanaikaisesti.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Audacity on GPL-lisensoitu ja alustariippumaton ohjelma äänieditointiin.

Audacity on erittäin suosittu etenkin podcastien tekemisessä, johtuen sen laajasta saatavuudesta ja siitä, että se on ilmainen.

Ohjelma on myös helppo käyttää ja sillä pystyy muokkaamaan monia eri ääniraitoja samanaikaisesti.

Ohjelmistotyyppi: Grafiikka

• Avidemux on open-source pohjainen videoeditointi- ja prosessointiohjelma, jolla voi mm. leikata ja muuntaa videota. Kodekit tulevat sisäänrakennettuina.

Ohjelma on helppo ymmärtää ja on monipuolinen tiedostojen video- ja ääniformaateissa.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Avidemux on open-source pohjainen videoeditointi- ja prosessointiohjelma, jolla voi mm. leikata ja muuntaa videota. Kodekit tulevat sisäänrakennettuina.

Ohjelma on helppo ymmärtää ja on monipuolinen tiedostojen video- ja ääniformaateissa.

Ohjelmistotyyppi: Grafiikka

• Inkscape on avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmisto vektorigrafiikan tuottamiseen.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Blender on 3D-grafiikan mallinnusohjelma. Sitä levitetään GPL-lisenssin alla. Se on suosittu täysin ilmainen ja vapaa 3D-mallinnusohjelma.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Graphic Workshop on ammattimainen kuvien hallinta ohjelma.

Ohjelma sisältää yli 70 formaattia, monia ikkunoita ja paljon muuta.

Graphic Workshop Professional is the image management package for Windows, and the ultimate digital darkroom. It features support for over 70 popular graphic formats; multiple browser windows; batch processin

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Graphic Workshop on ammattimainen kuvien hallinta ohjelma.

Ohjelma sisältää yli 70 formaattia, monia ikkunoita ja paljon muuta.

Graphic Workshop Professional is the image management package for Windows, and the ultimate digital darkroom. It features support for over 70 popular graphic formats; multiple browser windows; batch processin

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• IrfanView on maksuton kuvankatseluohjelma. Ohjelma on nopea ja pienikokoinen, ja se tunnistaa kymmeniä erilaisia tiedostomuotoja. Vaikka ohjelma on ensisijaisesti tarkoitettu kuvankatseluohjelmaksi, löytyy siitä useita kuvanmuokkaukseen tarvittavia ominaisuuksia.

Ohjelmistotyyppi: Grafiikka

• GIMP on avoimeen lähdekoodiin perustuva monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, joka on tarkoitettu rasterikuvien muokkaamiseen.

GIMP on hyvä ilmainen vaihtoehto Photoshopille.

Ohjelmistotyyppi: Grafiikka

• GIMP on avoimeen lähdekoodiin perustuva monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, joka on tarkoitettu rasterikuvien muokkaamiseen.

GIMP on hyvä ilmainen vaihtoehto Photoshopille.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Googlen Picasa on valokuvien editointiohjelma – ja paljon muutakin. Picasa sisältää kaikki valokuvien käsittelyohjelmista tutut ominaisuudet täysin ilmaiseksi. Picasalla voi siis rajata kuvia, muuttaa niiden kokoa, lisätä tehosteita, poistaa punasilmäisyyden, parannella värejä ja itse kuvaa sekä paljon muuta.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Scribus on taitto- ja julkaisuohjelma.

Scribuksen avulla on mahdollista tuottaa uutislehtiä, sanomalehtiä ja animoituja interaktiivisia PDF-lomakkeit

cribusta vastaavia kaupallisia tuotteita ovat esimerkiksi Adobe PageMaker, QuarkXPress ja Adobe InDesign.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Lightshot on kevyt, näkymätön ohjelma, jolla pystyt ottamaan kuvankaappauksia ruudultasi, oli se koko ruutu tai vain osa siittä.

Voit kopioida kaappauksen ja liittää sen samantien tai ladata sen ja saada helpon linkin, jonka voit jakaa tai vaan tulostaa sen samantien.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Tällä simppelillä ohjelmalla teet ISO-tiedostosta ja USB tikusta tiedoston, josta voit bootata käyttöjärjestelmän.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Daemon Tools on ohjelmisto, joka avaa DVD- ja CD-levykuvia virtuaalisiin asemiin.

Ohjelmisto kykenee ohittamaan useimmat kopiosuojausmenetelmät.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Virtual CloneDrive toimii ja käyttäytyy kuin fyysinen CD, DVD tai Blu-Ray levy, mutta on vain virtuaalinen.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• CDBurner XP on ilmainen applikaatio CD ja DVD levyjen polttamiseen. Voit myös polttaa Bly-Ray ja HD-DvDitä.

Voit myös polttaa ja tehdä ISO-tiedostoja.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

•

grepWin on yksinkertainen haku- ja korvaava työkalu, joka voi käyttää lausekkeita tekemään työnsä. Tämä mahdollistaa paljon tehokkaampia ja nopeampia hakuja ja korvauksia.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• WinRAR on purku- ja pakkausohjelma, jolla pystyt pienentämään tiedostot lähetettäväksi ja purkaa ne toisessa päässä takaisin normalikokoisiksia.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Heksaeditorin avulla käyttäjät voivat nähdä tai muokata tiedoston raakaa, muokkaamatonta sisältöä toisin kuin kehittyneimmillä ohjelmilla, jotka näyttävät datasta tulkittua tietoa.

simerkiksi heksaeditorin avulla käyttäjät voivat muokata kuvatiedoston dataa, kun taas kuvankäsittelyohjelman avulla käyttäjät näkisivät tiedoston kuvana.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Tämä kätevä ohjelma leikkaa tiedostoja pienempiin osiin.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Everything search on simppeli työkalu, jolla pystyt hakemaan tiedostoja tietokoneeltasi paljo nopeammin ja tarkemmin kuin Windowsin omaa hakuohjelmaa käyttäen.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• MozBackup on simppeli työkalu, joka tekee varmuuskopioita profiileistasi.

Ohjelma toimii tietyissä selaimissa, jotka ovat tehty samalta pohjalta kuin Mozilla Firefox.

Ohjelmaa EI enään päivitetä, joten käytä sitä omalla riskilläsi.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Google Earth on karttapalvelu, joka yhdistää satelliitti- ja ilmakuvia sekä paikkatietoja muodostaen maapallon kolmiulotteisen kuvan. Ohjelman kuva-aineisto on heijastettu pallopinnalle.

Ohjelmistotyyppi:

• Fresh UI on ohjelma, jolla voi konfiguroida ja optimoida Windows-käyttöjärjestelmän toimintaa.

Ohjelma käyttää hyväkseen Windows-käyttöjärjestelmien satoja erilaisia piiloitettuja ominaisuuksia.

Fresh UI:lla voi esim. muokata käyttöliittymää ja optimoida laite- ja järjestelmä-asetuksia.

Fresh UI ei toimi kaikissa windows versioissa. Varmista, että sinun windows tukee tätä ohjelmaa.

Ohjelmistotyyppi:

• Tällä ohjelmalla voit valita milloin tietyt ohjelmat käynnistyvät, nopeuttaen tietokoneesi käynnistysprosessia.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Stickies on Post-it laput omalla tietokoneellasi.

Nyt ei tarvitse enään liimata oikeaita lappuja tietokoneesi ruutuun, kun pystyt nyt tekemään ne tietokoneesi omalle työpöydälle.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Tämä pieni ja ilmainen sovellus on kuin oikeat post-it laput, voit laittaa näitä ympäri työpöytääsi ettet unohda tehdä jotain sen jälkeen, kuin istahdat tietokoneesi ääreen.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• MediaInfo antaa sinulla teknistä tietoa erilaisista video- ja äänitiedostoista.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Adobe Acrobat on Adobe Systemsin kehittämä, PDF-tiedostojen muokkaukseen ja lukemiseen tarkoitettu ohjelma. Ohjelmasta on olemassa sekä ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Professional-versio että kotikäyttäjille suunnattu Personal-versio.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• VDownloader on videoiden ja äänten latausohjelma, jolla voit ladata videoita Sivuilta kuten Youtube, Facebook ja Vimeo.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Spimihilator on pieni ohjelma, joka filteröi saamaasi sähköpostia, ja poistaa kaiken, joka jää kiinni filtteriin.

Ohjelma pyörii taustalla hiljaa, eikä häiritse kokemustasi mitenkään.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Teamviewer on ilmainen ja helppokäyttöinen etähallintaohjelma.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• HTTPTrack on nettisivujen latausohjelma, jolla pystyt tallentamaan sivun paikallisesti kovalevyllesi ja katsomaan sitä ilman internet-yhteyttä.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• FileZilla on FTP tiedonsiirto-ohjelma.

Ohjelma toimii Windowsilla, mac OS Xllä ja Linuxilla

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Skype on pikaviestiohjelma, jolla Skypen käyttäjät voivat ilmaiseksi keskustella keskenään ja soittaa toisille video- tai äänipuheluita Internetissä, tämä palvelu on ilmainen. Skypellä voi myös lähettää tekstiviestejä ja soittaa tavallisiin puhelimiin, mutta näistä peritään maksu

Ohjelmistotyyppi: Multimedia

• Thunderbird on kaikilla alustoilla toimiva, ilmainen vapaan lähdekoodin sähköpostiohjelma, joka on helppo ottaa käyttöön ja muokata haluamakseen.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Maxthon on Kiinassa kehitetty ja ylläpidetty verkkoselain, jota voi käyttää Windowsilla, iOS, Androidilla ja muilla alustoilla, jotta voit syncata kaiken mitä teet puhelimella ja tabletilla tietokoneeseesi ja takaisin.

Tuote synkronisoi esimerkiksi linkkejä ja salasanoja pilvipalvelujen avulla ja torjuu mainoksia. Toisalta selaimen todettiin olevan kankeampi (joustamattomampi) kuin monet kilpailijansa ja testissä se osottautui hitaaksi. Myös selaimen tietoturvaa pidettiin puutteellisena.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Flock on verkkoselain, joka integroi sosiaaliset mediasivut kuten Facebook, Twitter ja Instagramin itseensä, niin että voit käyttää itse selainta sosiaaliseen käyttöön ilman itse menevällä näille nettisivuille.

Flockin kehitystyö lopetettiin, ja sen käyttäjiä kehotetaan käyttämään Google Chromea tai muuta vastaavaa selainta.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• SRWare Iron on Google Chrome -selaimen avoimeen lähdekoodin perustuva selain. Ironissa on jätetty pois id-tunnistus. Chromesta poiketen Iron ei lisää osoitepalkkiin ehdotuksia. SRWare Iron huolehtii siitä, että Google ja muut palvelut saavat selaimen käyttäjästä mahdollisimman vähän tietoa

Lur SRWare Ironin ja Chromen eroista täällä: https://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Ohjelmistotyyppi: Internet

• K-Meleon on yksinkertainen, nopea ja tehokas internetselain, jonka ulkonäköä ja toimintoja käyttäjä voi täysin kontrolloida.

Lue kaikista ominaisuuksista täältä: http://kmeleonbrowser.org/wiki/Features

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Lunascape on ilmainen selain, jonka tärkein vahvuus piilee siinä, että se sisältää kaikki kolme yleisintä selainten rendausmoottoria itsessään.

Toisin sanoen, ohjelmasta löytyy sekä WebKit (jota käyttävät mm. Chrome ja Safari), Trident (jota käyttää IE) sekä Gecko (joka löytyy Firefoxista). Käytetyn enginen vaihto onnistuu nappia painamalla, joten myös tietylle selaimelle suunnitellut sivut toimivat Lunascapella aina oikein.

Lue lisää: https://www.lunascape.tv/products/win/...

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Slimjet on Flashpeak Slimin jälkeläinen, joka perustuu samaan projektiin, kuin Chrome, mutta ei lähetä yhtään käyttäjä-dataa.

Slimjetissä on sisään rakennettu mainostenesto-ohjelma ja muita ominaisuuksia, kuten Youtube-videoiden helppolataus yms.

Lue lisää: https://www.slimjet.com/?source=sbr

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Opera on maksuton window-selain, joka sisältää mainosten eston ja VPN-ominaisuuden, jotka antavat lisää nopeutta ja yksityisyyttä.

Opera on helposti omaan mukaan muokattava, ja käytännöllinen selain läppäreille.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Safari on Applen verkkoselain, joka on kaikissa mac-koneissa macOS-päivitysten mukana.

Safarin windows-versiota ei enään päivitetä, joten 5.1.7 on viimeinen versio, jota voit käyttää muilla koneilla.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Edge on Microsoftin uusin verkkoselain, joka korvasi Explorerin.

Edge käyttää uutta moottoria, on nopea ja hyvin optimoitu selain jota voi käyttää jokaisessa tilanteessa.'

Lue lisää: https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/microsoft-edge

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Firefox on vapaa, avoimen lähdekoodin verkkoselain, joka on saatavilla Windowsille, Linuxille, macOS:lle ja Androidille.

Lue lisää: https://www.mozilla.org/fi/firefox/new/

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Google Chrome on maailman suosituin nettiselain, joka on nopea ja päivitetään usein.

Chrome on helppokäyttöinen, näyttää hyvältä ja sopii kenella tahansa käyttäjälle.

Lue lisää: https://www.google.com/chrome/

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Avant on pieni ja nopea selain, jota voi käyttää yksin, tai muun selaimen lisäksi sen ominaisuuksien vuoksi.

Lue lisää: http://www.avantbrowser.com/default.aspx

Ohjelmistotyyppi: Internet

• GMER on ohjelma, joka etsii ja poistaa rootkitit, eli poolihallintaohjelmat, jotka ovat päässeet virusturvaohjelman lävitse.

Ohjelmistotyyppi:

•

McAfee Stinger on erillinen apuohjelma, joka tunnistaa ja poistaa tietyt virukset. Se ei korvaa täydellistä virustorjuntasuojausta vaan on erikoistunut työkalua järjestelmänvalvojien ja käyttäjien auttamiseksi tartunnan saaneessa järjestelmässä.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Ad-aware on vakoilu- ja mainosohjelmien valvonta- ja poisto-ohjelma.

Ohjelmasta on saatavilla ilmais-, pro ja total versiot, joten voit valita tarvittavasi tilanteesi mukaan.

Löytyy suomenkielisenä.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Spybot on on ilmainen vaikoilu- ja mainosohjelmien poistotyökalu.

Ohjelma on tarkoitettu käytettäväksi yksytyiskäyttöön internet-selausta varten, ja on saatavilla ilmaiseksi.

Erillinen laajempi maksullinen versio on saatavilla, joka on tarkoitettu ammattilaisille ja yrityskäyttöön, tämä myös sisältää BitDefenderin moottorilla varustetun virustentorjuntaohjelman.

Ohjelmistotyyppi:

• ...

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Comodo firewall on helppokäyttöinen palomuuriohjelma, jonka käyttäminen jokapäiväisessä elämässä auttaa sinua pysymään turvassa vaikeimmiltakin hyökkäyksiltä.

Comodosta on ilmaisversio, joka ei koskaan lopu, mutta myös maksullinen versio joka antaa sinulla mahdollisuuden puhua experteille ja muita bonuksia.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Avast! on hyvin automatisoitu ja helppokäyttöinen virustorjuntaohjelma, joka on pärjännyt jo pitkään mainiosti virustestivertailuissa.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat

• Bart - Tiedostojen ja kansioiden varmuuskopiointiohjelma.

Ohjelmistotyyppi: Apuohjelmat