Windowsin leikkaustyökalu nimisellä ohjelmalla (Snipping tool englanninkiellisessä windowsissa) voidaan tietokoeen ruudusta napata kuva, (eli screenshot) jonka sitten voi tallentaa, jakaa tai laittaa siihen merkintöjä.
Kuvankaappausta ottaessasi voit valita haluatko vapaamuotoisen leikkeen, suorakulmion muotoisen leikkeen, ikkunaleikkeen tai koko näytön leikkeen.

Vapaamuotoisen leikkeen valitessasi, ympyröi hiirellä vapaasti se alue, jonka haluat kaapata.

Kun taas valitset suorakulmion muotoisen leikkeen, valitse hiirellä alue jonka haluat kaapata.

Ikkunaleikkeen valitessasi, klikkaa vain haluamaasi ikkunaa ottaaksesi siitä kuvankaappauksen.

Valitessasi koko näytön leikkeen, ohjelma ottaa kuvankaappauksen koko näytöstä, koko näytön leikkeen voi myös ottaa painamalla "print screen" näppäintä.

Napattu kuvankaappaus kopioituu automaattisesti leikepöydälle, josta sen voi liittää (Ctrl+v) esim. kuvankäsittelyohjelmaan.